Wat zijn de rentes van bedrijfskrediet?

rente bedrijfskrediet

Als ondernemer wil je natuurlijk het liefst alles zelf kunnen financieren. Of het nou gaat om een grote investering, het overbruggen van een wat mindere tijd of het aanschaffen van je voorraad. Maar het lukt niet altijd. Gelukkig heb je dan nog de mogelijkheid tot een zakelijke financiering. En hoewel zakelijke rente op een lening altijd komt kijken, is dat vaak wel een goede oplossing. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende opties, en naar de rente bedrijfskrediet.

rente bedrijfskrediet

De basis van een zakelijke financiering

Misschien wil je als ondernemer een grote investering doen. Vaak heb je dit geld niet (volledig) in bezit. Een zakelijke financiering is dan de oplossing. Het kan ook zijn dat je een lastige periode moet zien te overbruggen, je voorraden wil financieren of ineens veel betaalverplichtingen hebt waardoor je problemen hebt met de liquiditeit. Ook dan is een zakelijke financiering perfect. Er zijn verschillende vormen van zakelijke financieringen, waar we hieronder nog verder naar kijken. Welke het meest geschikt is hangt met name af van het doel dat je hebt met de financiering.

De verschillende soorten van financiering

Je kunt kiezen uit verschillende soorten financieringen, met allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. Jouw situatie is bepalend voor wat voor jou de meest geschikte vorm van een zakelijke financiering is. Je kunt in sommige gevallen kiezen voor kortlopende financieringen, zoals een rekening courant krediet. Bij grote financieringen is een zakelijke lening, of een andere langlopende financiering meestal beter.

Rente bedrijfskrediet

Ook de rente bij een zakelijke financiering kan verschillen, afhankelijk van de optie die je kiest. Daarnaast verschilt de rente uiteraard per aanbieder en hangt het af van de marktwerking op dat moment. De rente bij een langlopende financiering is over het algemeen wat lager dan bij een kortlopende financiering. Daartegenover staat wel dat je rente betaald over het gehele bedrag. Je krijgt dit ook direct geheel ter beschikking.

Bij een rekening courant krediet ligt de rente weliswaar hoger, maar je betaald alleen over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Als je het dus even niet (meer) nodig hebt, hoef je ook niet te betalen. Daarom kan het soms toch voordeliger zijn om een kortlopende financiering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *