Tips voor koffie op kantoor

Een lekkere kop koffie op je kantoor is natuurlijk erg belangrijk. Wat je lekkere koffie vind is natuurlijk erg afhankelijk van individuele smaak. Zo drinkt de een altijd een cappuccino, maar vindt een ander een espresso lekkerder. Toch zijn er algemene dingen waar je rekening mee kan houden zodat iedereen op jouw kantoor kan genieten van een lekkere kop koffie.

Machine

Een van de belangrijkste onderdelen van lekkere koffie is een goede koffiemachine op het kantoor. Als de machine een betere kwaliteit heeft, zal de koffie die er mee wordt gezet vanzelfsprekend ook een betere kwaliteit hebben. Op een kantoor wordt natuurlijk veel meer koffie op een dag gedronken dan in een thuissituatie. Een gewone, minder kwalitatieve koffiemachine zou bijvoorbeeld in een tweepersoons huishouden wel kunnen voldoen, maar op een kantoor niet goed genoeg zijn. Je wil namelijk niet na een half jaar al een nieuw apparaat moeten kopen, omdat de machine het vele gebruik simpelweg niet aan kan. 

Soort koffie

Naast de kwaliteit van de machine is ook de kwaliteit van de koffie zelf erg belangrijk. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is hierbij erg belangrijk. Je wilt namelijk niet onnodig veel betalen, maar ook niet te veel kwaliteit inleveren. Afhankelijk van de grootte van het kantoor en je eigen voorkeur kan je op verschillende manier koffie zetten. Zo kan je bijvoorbeeld werken met verse bonen of met instantkoffie. Instantkoffie heeft als voordeel dat de koffie erg snel wordt gezet. Bij een groot bedrijf waar veel werknemers achter elkaar een kop koffie willen zetten, is dit dus een groot voordeel. Een bonen koffiemachine zorgt voor verse koffie met een diepe smaak. De zettijd is hier wel wat langer.

Zorg voor een lekkere kop koffie op het kantoor dus voor een kwalitatieve machine met een goede soort koffie die bij jou past.
Bron: https://www.giocoffee.nl/