Onderhoud van vastgoed: woningen onderhouden

Investeren in vastgoed is een wijze beslissing. Je kunt er veel aan verdienen en het is altijd beter dan je geld op een spaarrekening  zetten. Onderhoud van vastgoed is echter ook een vak apart. Je moet je afvragen of dit wel iets is waar je voor gemaakt bent. Het is namelijk een flinke klus op zichzelf en kan behoorlijk wat stress meebrengen. Maar het resultaat mag er zijn: je kunt flink verdienen op vastgoed. 

Een woningcomplex runnen

Onderhoud vastgoed

In deze tijden van woningnood is investeren in vastgoed in de vorm van woningen zeker geen slecht idee. De huurprijzen liggen relatief hoog en een woningcomplex betekent dat je meerdere keren huur kunt vangen voor je pand. Er komt echter ook veel bij kijken. Enkele aspecten van het runnen van een flat of woningen zijn:

  • regelen van gas-, water- en lichtvoorzieningen
  • onderhoud van gemeenschappelijke ruimtes
  • tuinaanleg en onderhoud 
  • voorzieningen zoals een garage, lift of sportfaciliteiten
  • onderhoud in de woningen aan keukens, badkamers en meer
  • internetvoorzieningen installeren

Alles wat je moet doen

Onderhoud vastgoed

Let wel op: als huisbaas kun je een mooi bedrag verdienen maar je moet ook aan een hoop regels voldoen. Huurders worden – gelukkig maar – goed beschermd in Nederland. Zorg dat je de huurwetten goed kent en dat je bovendien weet waar je aan moet voldoen als huisbaas want je wil geen onnodige kosten hebben omdat je niet goed op de hoogte bent van wet- en regelgeving. Het is aan te raden ten minste een deel van de werkzaamheden uit te besteden aan een conciërge die vaker in het pand aanwezig kan zijn dan jij. Zeker wanneer je meerdere panden in je bezit hebt dan is het niet realistisch om dit allemaal zelf te doen.