NFT marketplaces en platforms

nft marketplaces en platforms

Je wilt je meer verdiepen in de NFT wereld. Dan is het logisch dat je gaat oriënteren op de verschillende NFT marketplaces en platforms. Welke NFT markten en platforms zijn er allemaal? In dit artikel een kort overzicht en een link naar verdere informatie.

Wat zijn NFT’s nou precies?

Een NFT is een non fungible token. Zeg maar een soort uniek eigendomsbewijs van een artikel, dat leeft op de Ethereum blockchain. Dat betekent dat iedereen die is aangesloten bij deze blockchain, dat is zo ongeveer de hele crypto wereld, dan jouw eigendom daarvan erkent. Dit zegt overigens nog niet zoveel. Pas als een groot deel van de wereldbevolking het daarmee eens is, of als een staat de Ethereum blockchain erkent als wettig, dan pas is een NFT echt rechtsgeldig. Maar dat is nog niet het geval. Dus op dit moment heeft het meer weg van een soort tulpenhandel. Leuk als je een gokje wil wagen.

nft marketplaces en platforms

Hoe begin je bij een NFT marketplace?

Je kan beginnen met actief worden met NFT’s, als je de vier stappen volgt. De eerste stap is een broker te kiezen. Er zijn twee belangrijke crypto’s waarmee je NFT’s kan verhandelen. Dat zijn Ethereum en Enjin, hoewel je ook de Solana kan gebruiken op het platform Solanart. Deze moet je dus aankopen op het platform en naar je wallet laten sturen. Heb je eenmaal een saldo in een van deze twee munten, dan kan je beginnen met te handelen in NFT’s. De populairste 5 NFT platforms zijn OpenSea, Solanart, Binance, Coinbase en Enjin NFT Marketplace. Al deze vijf NFT markten hebben hun sterke en zwakke punten. In het artikel NFT Marketplaces en Platforms vind je deze per platform. Ook voor je overige financiële vragen is Bankr the place to be. Wat een belegger met kennis van zaken telt voor twee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *