Hoe werkt een outplacementtraject?

Bent u onlangs ontslagen door uw (ex-)werkgever en heeft hij of zij u een outplacementtraject aangeboden? Dat is natuurlijk heel erg fijn, want zo komt u waarschijnlijk sneller opnieuw aan het werk. Echter is het natuurlijk ook logisch dat u misschien niet precies weet wat te verwachten van het proces. Daarom vertellen wij u er vandaag meer over.

Direct op zoek naar een outplacementbureau? Kijk dan op de website van All4People.

Wat is outplacement?

Een outplacementtraject is een traject dat een werkgever aan kan bieden aan een (ex-)werknemer als deze ontslagen wordt. Een werkgever is niet verplicht dit te doen, maar vaak valt het wel onder de secundaire arbeidsvoorwaarden. Of u recht hebt op outplacement kunt u dus terugvinden in uw contract. Tijdens het traject gaat u dieper in op uw oude baan, sterke en zwakkere eigenschappen en natuurlijk een nieuwe baan. Dit gaat in verschillende stappen.

Verwerking en reflectie

Ten eerste wordt er tijdens een outplacementtraject met u teruggeblikt op uw oude baan. Het is natuurlijk niet zomaar iets om uw baan kwijt te raken, en dus is het belangrijk dat u dit goed verwerkt. Daarnaast wordt er met u nagedacht over wat u de positieve en negatieve kanten vond van deze baan.

outplacement

Eigenschappen en professionele vaardigheden

Daarna wordt er dieper ingegaan op uw persoonlijkheid. Om een nieuwe baan te kunnen vinden is het natuurlijk essentieel om uw sterke en zwakke eigenschappen te weten, en dus wordt dit uitgeplozen. Daarnaast kunt u hier samen met de begeleider kijken naar of er eventueel dingen zijn die u nog graag zou willen ontwikkelen in een toekomstige baan.

Sollicitatietraining

Wanneer u weet waar u naar op zoek bent en wat voor werk bij uw persoonlijkheid zou passen, is het tijd om daadwerkelijk werk te gaan zoeken en voor te bereiden op de sollicitatie. Waarschijnlijk is het al best een tijd geleden dat u voor het laatst gesolliciteerd hebt, en daarom krijgt u hier training in. Er wordt hierbij bijvoorbeeld gekeken naar het voeren van een gesprek, het maken van uw cv en het schrijven van een motivatiebrief. De daadwerkelijke sollicitatie dient u natuurlijk wel zelf te doen, maar u kunt altijd sparren met uw begeleider over het proces.

Bent u op zoek naar een outplacementbureau? Kijk dan op all4people.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *