De rvs pompwagen: een veelzijdig werkinstrument

Roest vrij staal (rvs) is niet alleen mooi om naar te kijken, maar beschikt het ook over wat eigenschappen die het metaal bij uitstek geschikt maken voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie of ruimtes waar er strenge hygiëne voorschriften gelden. Gebruik van een rvs pompwagen is daarom vereist in bijvoorbeeld verpakkingsruimtes voor vlees of voedingswaren. Niet alleen hecht vuil zich moeizaam op een rvs-oppervlak, maar is het ook eenvoudig schoon te krijgen. Met een hoge druk reiniger is de rvs pompwagen binnen een paar minuten helemaal gereinigd.

Goed bestand tegen corrosie

Behalve vanuit het oogpunt van de hygiëne, is een rvs pompwagen ook bestand tegen corrosie. Voor gebruik in vochtige ruimtes kan zo een pompwagen dus gerust ingezet worden. Om te voorkomen dat het vocht tussen bewegende delen komt, zijn ook de vorkpunten gesloten uitgevoerd. Ook de wielen zijn erop berekend om het vele vocht te kunnen doorstaan. Naast vocht, is een rvs pompwagen ook goed bestand tegen zuur en zout. Het hangt er allemaal van af waar de pompwagen voor ingezet zal worden. Nog een detail waar er op wordt gelet: er wordt naar wens gebruik gemaakt van foodgrade smeermiddelen. In de voedselindustrie is dit van groot belang omdat bij een eventuele contaminatie er geen gevaar ontstaat voor de gezondheid.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

 Het verplaatsen van goederen met een rvs pompwagen vraagt om de nodige ruimte. Niet elke werkplek is echter ruim bemeten en komt het soms beter uit om een pompwagen met korte vorken te gebruiken. Die kunnen wel minder aan lading meenemen. Niet alleen de lengte, maar ook breedte van de vorken kan kan aangepast worden. Zo kunnen ook goederen verplaatst worden die afwijken van de gangbare afmetingen. Voor onderhoudt van de rvs pompwagen hoeft er niet veel tijd uitgetrokken te worden. Alleen het regelmatig smeren van de bewegende delen is nodig en heeft dat geen nadelige invloed op de beschikbaarheid van de rvs pompwagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *