De Duitse markt aanspreken? Dan is online autoriteit in Duitsland een must

Vooral als je in het oosten van Nederland woont en werkzaam bent kan het interessant zijn je ook op de Duitse markt te richten. Om echt aanspraak te kunnen maken bij Duitse consumenten is het hebben van een Duitstalige website meestal wel een must. Daarbij is het natuurlijk ook zaak dat je site goed gevonden wordt. Middelen waarmee je dat voor elkaar krijgt wijken in Duitsland niet wezenlijk af van wat we in Nederland gewend zijn. Het opbouwen van online autoriteit is sowieso een heel relevante factor, want hoe hoger deze autoriteit is, hoe hoger je ranking in Google. Welnu, zoals je misschien weet heeft linkbuilding een grote invloed op deze autoriteit. Linkbuilding Duitsland is dan ook iets waar je aan zou kunnen denken als je zo goed mogelijk vindbaar wilt zijn voor de Duitse consument.

linkbuilding duitsland

Wat is anders aan Duitse linkbuilding?

In Duitsland werkt linkbuilding in de basis niet wezenlijk anders dan bij ons in Nederland. Toch is het belangrijk met enkele zaken rekening te houden. Zo kan het zijn dat je kwalitatief sterke artikelen nodig hebt waarin een backlink wordt verpakt. Uiteraard moeten deze artikelen in het Duits worden geschreven. Het is dus essentieel dat je iemand in dienst hebt die foutloos Duits schrijft. En dat niet alleen, deze persoon moet ook weten hoe je de juiste snaar weet te raken bij Duitse consumenten. Gelukkig zijn er externe bureaus die dergelijk Duits schrijftalent reeds in hun netwerk hebben. 

Wanneer ben je er klaar voor om aan Duitse linkbuilding te doen?

Voordat je aan linkbuilding in Duitsland begint is het dus essentieel dat je een Duitstalige versie van je website paraat hebt. Deze moet uiteraard goed functioneren en helder gestructureerd zijn. Tenslotte is het handig op de hoogte te zijn van de huidige bezoekersstatistieken. Zo kun je straks goed meten welk rendement je Duitse linkbuilding heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *