Bedrijfsprocessen verbeteren? Voer de agile werkwijze in!!

In veel bedrijven in Nederland wordt er nog steeds bepaald niet altijd erg efficiënt gewerkt. Dit kan tal van oorzaken hebben. Hoofdoorzaak is niet zelden een gebrek aan structuur en duidelijkheid over verantwoordelijkheden. Feit is dat steeds meer organisaties overstappen op werkwijzen die luisteren naar namen als ‘agile’ en ‘lean’. Ben je hier als ondernemer in geïnteresseerd, maar weet je niet precies hoe je dit het best kunt invoeren? Het inschakelen van een agile lean teamcoach lijkt dan de beste stap. Agile en lean zijn overigens niet exact hetzelfde. Lees verder om de verschillen te leren kennen.

Agile lean teamcoach

Agile

De agile-werkwijze richt zich op het werken in teams en/of afdelingen voor het ontwikkelen van nieuwe concepten binnen een bedrijf. Agile staat bekend om korte, snelle cycli om deze projecten  aan te pakken. Verantwoordelijkheid ligt hierbij veelal bij de teams zelf.

Agile lean teamcoach

Lean

Lean is een manier van werken waarbij het productieproces centraal staat. Hierbij wordt alles in het werk gesteld om waarde voor de klant te realiseren. Bij alle kleine en grote processen in een bedrijf wordt dan ook verwacht dat deze klantwaarde vertegenwoordigen. Zo niet, dan worden deze processen geschrapt.