Actief in de voedingsindustrie? Dan zijn goede wegwerp handschoenen noodzakelijk

De voedingsindustrie is een van de meest uitdagende en dynamische werkvelden die er bestaan. Het mooie is hierbij dat deze industrie een erg constante factor is in onze samenleving. Want ga maar na, zowel in voor- als in tegenspoed zal de voedingsindustrie altijd maar blijven doordraaien. En dat is toch maar geen sinecure, zeker als je je bedenkt waar men in deze sector elke dag weer mee te maken hebt. Bedenk je bijvoorbeeld dat werknemers in de voedingsindustrie altijd veilig en hygiënisch moeten werken. Het is namelijk uiteraard niet te bedoeling dat ongewenste stoffen of bacteriën in voedsel terechtkomen. Om de kans hierop te verkleinen werkt men volop met handschoenen. Met wegwerp handschoenen welteverstaan, want doordat je te maken hebt met voedingsresten is er geen beginnen aan om te werken met handschoenen die je anders meerdere keren zou gebruiken.

Wegwerp handschoenen

Waar worden wegwerp handschoenen van gemaakt?

Tegenwoordig is het gebruikelijk dat wegwerp handschoenen worden geproduceerd van de stof nitril. Dit omdat nitril een erg sterke stof is, sterker dan bijvoorbeeld latex dat voorheen vooral werd gebruikt voor dit type handschoenen. Zo heeft nitril het voordeel dat het goed bestand is tegen chemicaliën. Bovendien kan nitril geen allergische reacties geven, in tegenstelling tot latex.

Let op de aanwezigheid van een toonaangevende normering

Als je in de voedingsindustrie werkt en je wilt zeker zijn van de kwaliteit en de bescherming van wegwerp handschoenen die je wilt gaan gebruiken, let er dan op dat de handschoenen die je gaat kopen over de juiste normering beschikken. Het gaat hierbij om de zogeheten Foodgrade-normering. Hebben de wegwerp handschoenen die je op het oog hebt deze normering, dan kun je ervan uitgaan dat de handschoenen zijn getest, onder meer op het (niet) achterlaten van bacteriën op voedsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *